
Cap a l'escola verda!
Edgar Andreu
Edison Macas
Com tantes coses que s'inicien al nostre Institut, enguany hem començat el camí cap a ser una Escola Verda. Amb força i empenta un grup de professors lideren aquest projecte i els hem demanat que ens n'informin una mica. D'entre ells, hem parlat amb l'Ester Borrell, coordinadora del grup.


L'equip d'Escola Verda. D'esquerra a dreta: Sara Temprado, Elisa Sahuquillo, Ester Borrell i Joan Carles Sambró.
Revista IBC- Com va començar tot plegat? Ha estat complicat?
​
Ester Borrell - La idea del projecte va començar amb el projecte de millora del centre i com a ampliació a les accions que ja es realitzen es va pensar que el projecte d’escola verda s’adequava al plantejament del projecte de millora amb la intenció de tenir una escola més sostenible i així treballar per la sostenibilitat, el medi ambient i el reciclatge.
Començar un projecte no és fàcil, s’ha d’anar a poc a poc, implicar a la comunitat educativa i sobretot a l’alumnat ens els diferents valors d’escola sostenible.
RIBC - En que es basa el projecte?
​
EB - El projecte esta conscienciant a la gent, de fet s’esta desenvolupant molts projectes, cada vegada col·laboren més departaments i són molts els professors que a nivell individual s’apropen a fer propostes, com per exemple el cicle de Comerç va fer al centre una decoració nadalenca sostenible, el departament de Biologia està engegant la reducció del consum d’aigua al centre o el cicle d’Informàtica dins les Jornades Informàtica va realitzar un Challenge sobre el reciclatge, entre d’altres accions.

RIBC - I a partir d'ara?
​
EB - Continuarem treballant les noves millores de manteniment al centre ja van dirigides per millorar la sostenibilitat, també continuem treballant amb la reducció de l’alumini en els esmorzars i farem tallers sostenibles per sant Jordi.
Seguiu les novetats de l'Escola Verda al Blog de l'Escola Sostenible de l'IBC!
​
​

RIBC - Ens pots explicar com s'ha anat construint la idea?
EB - La primera idea del projecte va ser escollir un delegat verd de cada classe perquè tot el centre estigués representat en aquest projecte i així poder-hi participar activament. A més, es van engegar dos projectes, la recollida de piles a les aules i la reducció de paper d’alumini. Durant la setmana Europea de la prevenció de residus hem arribat reduir el 29% de l’alumini ens els esmorzars dels alumnes del centre.
Elaboració de Boc&Roll el dia de Sant Jordi
